Gay pride 2018 deelname KNRB-Wintertaling

Zaterdag 4 augustus vond het jaarlijkse Canal Parade plaats op de Amsterdamse grachten. Negen dagen lang stond Amsterdam in het teken van de Gay Pride.

Pride Amsterdam is een festival waarbij wordt gevierd dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt . Toch heersen er nog altijd taboes, zo is tijdens de parade het aantal boten dat een sport vertegenwoordigt, schaars. De boot van de KNRB (roeibond) was de enige officiële boot van een  sportbond die meevoer. Wintertaling steunt de KNRB hierin en wil hierdoor meer sportbonden aanmoedigen om het taboe rondom sport en LHBTI’ers op te heffen. Om die reden voer een afvaardiging van Wintertaling  in het weekend van 4 en 5 augustus j.l. mee op de boot van de KNRB die  het thema ‘You are like a heROW’ tot uitdrukking bracht.

Zie hier het volledige interview van de NPO met Mirjam Preusterink, voorzitter Pride & sports (minuut 10:12-11:55).


Deel bijdrage:

Gerelateerd nieuws

BNR Zakendoen met Marein Smits
Op 25 augustus 2022 was Marein Smits, CEO Wintertaling te gast bij BNR Zakendoen en bespraken zij de medewerkers participatiecultuur bij Wintertaling....
Wintertaling advises Sympower on attracting $22M VC investment
Wintertaling has advised Amsterdam based Sympower on attracting a $22M investment to finance growth in low carbon grid-balancing services from a group of five venture capital (VC) funds, led by US based Activate Capital.
Amsterdam Capital House 2022: Wintertaling presents your Legal guide to startup financing
As part of the @Amsterdam Capital House 2022 #ACH22 program, @Tim Carapiet of @Wintertaling is presenting a live online session about legal aspects of...

Our location

We are located in Amsterdam on the Zuidas