Roeland van Ruth

Partner / Advocaat

Roeland_bewerktgrootGeenachtergrond

Rechtsgebieden

 • Huurrecht
 • Vastgoedtransacties
 • Vastgoedrecht
 • Vastgoed
 • projectontwikkeling
 • huurrecht en privaatrechtelijk bouwrecht

Roeland van Ruth is een ervaren vastgoedadvocaat. Hij heeft een brede civiele vastgoedpraktijk met een bijzondere focus op vastgoedtransacties, projectontwikkeling en huurrecht. Daarnaast is hij deskundig op het gebied van zakelijke rechten zoals erfpacht, opstalrecht en erfdienstbaarheden.

Roeland adviseert en begeleidt cliënten in onderhandelingen, bij aan- en verkoop van vastgoed en (her)ontwikkelingen. Ook heeft hij ruime ervaring in onroerend goed due diligence en het opstellen van (vastgoed)contracten zoals koopovereenkomsten, anterieure overeenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en intentieovereenkomsten. Roeland is regelmatig sparringpartner van (ver)kopers of ontwikkelende partijen en heeft bijzondere affiniteit met complexe vastgoedtransacties, logistiek en retailprojecten. Door vanaf de aanvang betrokken te zijn bij projecten, begeleidt hij zijn cliënten strategisch en juridisch naar het optimale resultaat.

Verder adviseert en procedeert Roeland met regelmaat in huurrechtelijke kwesties, zowel op het gebied van woonruimte als bedrijfsruimte. Daarnaast heeft hij veel ervaring in het opstellen van (complexe) huurcontracten, waaronder triple net huurovereenkomsten en hotelhuurovereenkomsten.

Roeland treedt op voor beleggers, ontwikkelaars, (internationale) retailbedrijven, hotelketens, logistieke dienstverleners, woningbouwcorporaties, beheerders, verhuurders en huurders.

Roeland studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en is in 2006 beëdigd als advocaat.

 • Begeleiden/adviseren van een internationaal woonwarenhuis bij de aankoop van diverse locaties ten behoeve van de ontwikkeling en realisatie van nieuwe vestigingen en het opstellen en uitonderhandelen van de bijbehorende contracten (koopovereenkomsten, anterieure exploitatieovereenkomsten).
 • Het adviseren van een groot woonwarenhuis bij de aankoop van grond ten behoeve van de realisatie van een opslag- en afhaalmagazijn en het opstellen en uitonderhandelen van de gewenste geïntegreerde aannemingsovereenkomst.
 • Begeleiden van een retailer bij een vastgoedtransactie middels de (gefaseerde) overname van een (vastgoed)vennootschap en het opstellen en uitonderhandelen van de aandelenkoopovereenkomst.
 • Adviseren van een professionele investeerder bij de verhuur van verschillende (horeca)bedrijfsruimten en het opstellen van de benodigde huurcontracten.
 • Namens een investeerder onderhandelen met huurders over huurbeëindiging in verband met een door die investeerder gewenste herontwikkeling van het object.
 • Voor een opdrachtgever opstellen van een (standaard) aannemingsovereenkomst, het administratieve bestek en een (standaard) coördinatie-overeenkomst.

Blog & Nieuws

Samenwerkdag Rivierenland
Op dinsdag 12 september nam Tim Carapiet-Petit van Wintertaling deel als expert aan de Samenwerkdag van...
Annotatie voor JOR van mr A.S. Frommelt
Onze partner Sandra Frommelt heeft onlangs voor de JOR een annotatie geschreven bij een uitspraak van...
Ruim de helft van de dijken voldoet niet aan de veiligheidsnorm
Uit onderzoek is gebleken dat vanwege de klimaatverandering de Nederlandse dijken in 2050 niet zullen...
BNR Zakendoen met Marein Smits
Op 25 augustus 2022 was Marein Smits, CEO Wintertaling te gast bij BNR Zakendoen en bespraken zij de...
Wintertaling adviseert Sympower bij het aantrekken van $22M VC investering
Wintertaling heeft het Sympower geadviseerd bij het aantrekken van een investering van $ 22 miljoen van...
Amsterdam Capital House 2022: Wintertaling presents your Legal guide to startup financing
As part of the @Amsterdam Capital House 2022 #ACH22 program, @Tim Carapiet of @Wintertaling is presenting...

Onze locatie

Wij zijn gevestigd in Amsterdam aan de Zuidas