Workshop GO!-NH 2020: Corona-editie

Op 10 juni nam Wintertaling samen met Rutger Kemper (cofounder van Leapfunder, managing director van Presidents Institute) voor de vijfde keer deel aan het accelerator-programma van GO!-NH. Ditmaal verzorgde het 1-op-1 sessies over de juridische en economische aspecten van startups en financiering. Hier werd een vervolg aan gegeven met een gecombineerde webinar waarin de startups werden voorgelicht over hun professionele levensloop van oprichting tot aan exit.

GO!-NH is het programma van de provincie Noord-Holland waarin 13 startups en spinoffs in drie maanden door trainingen, tools en professionele ondersteuning van experts hun bedrijf accelereren. In het licht van COVID-19 heeft De GO!-NH Accelerator maatregelen genomen en het programma in een (tijdelijk) nieuw jasje gestoken. Zo volgen de teams de geplande workshops dit jaar online. Tim Carapiet ging in op diverse juridische vraagstukken die leven bij de startups, zoals de basics van het opzetten van een BV, het structureren van de onderneming, verschillende vormen van financiering, de voorwaarden die horen bij convertible of equity investeringen en commerciële contracten. In deze één-op-één sessies zijn de deelnemers juridisch doorgelicht en op weg geholpen in de juridische jungle om hun startup het beste te kunnen vormgeven.

De deelnemers van dit jaar hebben weer unieke concepten opgezet. Zo voorziet DigiSurfer ouderen van laptops om in contact te blijven met de buitenwereld, maakt Seaweed Yarn  garen van zeewier en produceert Fungalogic isolatiemateriaal van biologisch restmateriaal met behulp van fungi. Cupbite hoort ook zeker thuis in het rijtje innovatieve startups met hun plan om bekers voor festivals eetbaar te maken. Ook Van der Aarde draagt een steentje bij door o.a. crowdfinding in te zetten om de milieutransitie voor boeren te financieren en tot slot zet Outlander zich in voor circulair verpakkingsmateriaal. Voor meer informatie over de deelnemende startups, zie het volgende overzicht.

Voor meer informatie over hoe Wintertaling u kan helpen, bezoekt u de pagina van de Wintertaling Startupdesk.

Deel bijdrage: