Wintertaling adviseert SPIE bij overname Numac Groep

SPIE breidt fors uit door overname Numac Groep

(bron: ANP)

BREDA, Nederland, May 1, 2015 /PRNewswire

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, maakt de acquisitie bekend van de Numac Groep. Een strategische overname, waarmee SPIE zijn positie verstevigt in het oosten van Nederland.

Numac, opgericht in 1984, is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van industrieel onderhoud voor de industrie in Nederland. Via zijn vier dochterondernemingen biedt het bedrijf een uitgebreid portfolio van diensten en oplossingen: machinebouw, besturings- en installatietechniek en machineonderhoud voor Metaaltechnologie. Met meer dan 670 medewerkers en 16 locaties in Nederland realiseert de Numac Groep, met het hoofdkantoor in Venray, een omzet van 57 miljoen euro op jaarbasis.

Lei Ummels, Algemeen Directeur SPIE Nederland: “Deze acquisitie is een uitstekende mogelijkheid voor beide bedrijven om hun zakelijke activiteiten verder te ontwikkelen en nieuwe klanten te bereiken door heel Nederland. De Numac Groep beschikt over een breed scala aan activiteiten en een gevarieerd klantenbestand met meer dan 1000 actieve accounts die ons in staat stellen nieuwe producten en diensten te leveren aan reeds bestaande én nieuwe klanten. Ook heeft Numac een sterke geografische dekking en hoog opgeleide multitechnische onderhoudstechnici die breed en zelfstandig inzetbaar zijn. De Numac Groep heeft een eigen opleidingscentrum (Num-ac-ademy) waar medewerkers worden opgeleid. Dit sluit goed aan bij de ambitie van SPIE om de competenties van onze medewerkers verder te ontwikkelen naar het hoogste niveau.”

Frank Snijders, Directeur Numac Groep: “We zijn verheugd dat Numac toetreedt tot de SPIE Groep. SPIE is geïnteresseerd in onze activiteiten en ziet onze toegevoegde waarde, zoals onze know-how op het gebied van maintenance. SPIE is een strategische en financieel stevige partij, die continuïteit zal bieden aan de klanten en medewerkers van de Numac Groep.”

Adviseurs:
Marein Smits, Taco Heerkens Thijssen en Sabine van Suijdam (Wintertaling)
Bas den Ouden (Mazars Transaction Services)

Over Numac
Numac, opgericht in 1984, is een toonaangevend dienstverlener op het gebied van industrieel onderhoud voor de industrie in Nederland. De Numac Groep bestaat, naast onderhoudsspecialist Numac, uit Planatec, specialist in machinebouw, BIT van de Meerakker, besturings- en installatietechniek en Numac Ferro, machineonderhoud voor Metaaltechnologie. De Groep is gespecialiseerd in het ontwerp, advies, bouw, reparatie en onderhoud van installaties. Het bedrijf richt zich daarbij met name op diverse sectoren in de maakindustrie.

Over de SPIE
Als onafhankelijk Europees leider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, verbetert SPIE de wereld door lokale en regionale autoriteiten en bedrijven te helpen met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van energiezuinige en milieuvriendelijke installaties en fabrieken. Met ruim 38.000 medewerkers verdeeld over 550 vestigingen in 35 landen genereert SPIE een pro forma omzet van Euro 5,22 miljard en een resultaat van Euro 334 miljoen in 2014.

Deel bijdrage: