Tim

Carapiet

Partner / Advocaat

Tim adviseert bij nationale en internationale overnametransacties, het opzetten van joint ventures en andere samenwerkingstrajecten, het opstellen van commerciële contracten en (her-)financieringstransacties. Tim fungeert regelmatig als het aanspreekpunt bij internationale transacties als Nederlandse ‘counsel’.

Daarnaast heeft Tim de startuppraktijk opgezet en uitgebouwd. Hij heeft ruime ervaring met het opzetten van startups, startup financiering, werknemersparticipatie en overige juridische uitdagingen waar startup en venture investeerders mee te maken krijgen. Hierin combineert Tim zijn interesses in het recht en technologische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Zijn cliënten zijn oprichters van start-ups, (ver-)kopende eigenaren,  (in)formal investors en venture capitalists, Nederlandse en internationale maakbedrijven, distributeurs en retailers en (financiële) dienstverleners, internationale advocatenkantoren en financiers.

CV

Tim heeft gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht (Europees, Nederlands en vergelijkend recht aan de European Law School), de Universteit van Aberdeen, Schotland (Erasmus) en de Universiteit van Amsterdam (Commerciele rechtspraktijk/privaatrecht).

Tim heeft succesvol de opleiding Business Valuation aan de Nyenrode Universiteit afgerond.

Daarnaast geeft Tim regelmatig (gast)colleges aan onder andere Nyenrode Universiteit, Vrije Universtiteit Amsterdam, TIO University of Applied Sciences en diverse startup/scaleup-events zoals Amsterdam Capital House en Go-NH.

Rechtsgebieden

  • Corporate M&A
  • Startup, Scale-up en Venture       Capital
  • Structurering & Financiering
  • Corporate Goverance

Expertise

  • Ondernemingsrecht
  • Startup recht

Bijzonderheden/overige werkzaamheden

  • Voorheen was Tim werkzaam bij Boekel de Nerée op de praktijken Corporate/M&A, Corporate Litigation en Vastgoedtransacties en projectontwikkeling.

SPECIALISME | CORPORATE M&A

Ontmoet het team

Welkom bij het hart van onze strategische groei en bedrijfsontwikkeling – ons Corporate M&A Team bij Wintertaling. Hier brengen wij de kracht van strategische acquisities, fusies en partnerships samen onder de leiding van enkele van de meest ervaren professionals in de branche.