CICERO’s Landelijke Pleitstrijd 2019

 

Op 5 juni 2019 vond CICERO’s Landelijke Pleitstrijd (CLP) plaats in de rechtbank Amsterdam. Deze wedstrijd wordt elkaar jaar georganiseerd door het Amsterdamse pleitgezelschap CICERO, waar Wintertaling hoofdsponsor van is. Teams van rechtenstudenten afkomstig van universiteiten uit heel het land kwamen bijeen om hun pleitkunsten tentoon te stellen.

De CLP is een snelpleitwedstrijd. Deelnemers krijgen slechts 30 minuten de tijd om kennis te nemen van een casus en een pleidooi voor te bereiden. Naast pleiters zijn er ook rechtbankteams, die vragen kunnen stellen aan de pleiters en na afloop een vonnis wijzen. Bij de voorbereidingen krijgen de teams hulp van young professionals. Namens Wintertaling ging Martin Blom mee als young professional.

Na twee voorrondes stonden de pleitteams van Diephuis uit Groningen en Molengraaff uit Utrecht en de rechtbankteams van D.J. Veegens uit Rotterdam en Gaius uit Maastricht tegenover elkaar in de finale. Uiteindelijk kon de jury Diephuis en D.J. Veegens feliciteren met de overwinning. De winnaars krijgen naast een prachtige beker, een stage bij Wintertaling aangeboden.

 

 

 

Deel bijdrage: