Wintertaling adviseert Sympower bij het aantrekken van $22M VC investering

Wintertaling heeft het Sympower geadviseerd bij het aantrekken van een investering van $ 22 miljoen van een groep van vijf venture capital (VC) fondsen, geleid door het Amerikaanse Activate Capital, voor de financiering van groei in grid-balancing diensten.

Sympower, sinds dit jaar B-corp gecertificeerd, versnelt de wereldwijde overgang naar net-nul door te helpen slimmere, schonere hernieuwbare energiesystemen te bouwen.

Samen met Activate Capital omvat het consortium van VC-firma’s Expon Capital en vorige investeerders Rubio Impact Ventures, PDENH en Rockstart.

Deze nieuwe investering zal Sympower helpen bij de transformatie van het Europese elektriciteitsnet op een kritiek moment in de geschiedenis. Om de klimaatcrisis te beperken en tegelijk energie-onafhankelijkheid te verzekeren, is flexibiliteit om zich aan te passen aan hernieuwbare, gedistribueerde productie essentieel. Sympower voegt die flexibiliteit toe met zijn eigen softwareplatform dat al bijna 1GW aan flexibiliteit biedt aan energienetwerken in heel Europa.

De fondsen zullen Sympower in staat stellen om meer industriële en commerciële klanten te bedienen in heel Europa, met inbegrip van de vraagzijde belastingen, hernieuwbare energieproductie, opladen van elektrische voertuigen, en batterij-opslagfaciliteiten.

Wintertaling is er trots op te hebben bijgedragen en feliciteert alle betrokkenen bij deze transactie.

Deel bijdrage:

Gerelateerd nieuws

BNR Zakendoen met Marein Smits
Op 25 augustus 2022 was Marein Smits, CEO Wintertaling te gast bij BNR Zakendoen en bespraken zij de medewerkers participatiecultuur bij Wintertaling....
Wintertaling adviseert Sympower bij het aantrekken van $22M VC investering
Wintertaling heeft het Sympower geadviseerd bij het aantrekken van een investering van $ 22 miljoen van een groep van vijf venture capital (VC) fondsen,...
Amsterdam Capital House 2022: Wintertaling presents your Legal guide to startup financing
As part of the @Amsterdam Capital House 2022 #ACH22 program, @Tim Carapiet of @Wintertaling is presenting a live online session about legal aspects of...

Onze locatie

Wij zijn gevestigd in Amsterdam aan de Zuidas