Interview met Emma (student-stagiaire van juli – september 2023)

“Ik denk dat ik het meest heb geleerd van de opdrachten die betrekking hadden op litigation en de vastgoedpraktijk. Deze rechtsgebieden komen nauwelijks terug in het curriculum tijdens je studie, maar zijn wel ontzettend interessant.”

Hi! Ik ben Emma, 21 jaar oud en studeer rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat ik stage liep bij Wintertaling ben
ik betrokken geweest bij Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer als juridisch adviseur en als commissielid, en heb ik een bestuursjaar gedaan. Momenteel schrijf ik artikelen voor MR.online en ben ik lid van de RvC van netwerk vereniging NILS.

Tijdens mijn studie kwam ik er al snel achter dat ik na het afronden van mijn master(s) graag advocaat wil worden. Graag wilde ik eerst kennis maken met verschillende praktijkgroepen en stage lopen bij een middelgroot kantoor, om een goed beeld te krijgen in welk rechtsgebied ik
werkzaam zou willen zijn na mijn studie. Niet alleen is een stage bij Wintertaling kantoorbreed, het is ook nog eens een ontzettend leuk kantoor waar
een goede sfeer hangt en ik mij snel welkom voelde. De keus was dan ook snel gemaakt om hier stage te lopen!

Mijn studentstage is ontzettend goed bevallen. Zó goed zelfs dat ik na twee maanden mijn stage heb verlengd met een maand. De opdrachten die
ik kreeg tijdens mijn stage waren erg divers en uitdagend. Ik werd als stagiaire nauw betrokken bij de lopende dossiers, waardoor ik veel heb geleerd in een korte tijd. Ik denk dat ik het meest heb geleerd van de opdrachten die betrekking hadden op litigation en de vastgoedpraktijk. Deze rechtsgebieden komen nauwelijks terug in het curriculum tijdens je studie, maar zijn wel ontzettend interessant. Het was dan ook leuk en leerzaam om, onder begeleiding van de advocaten van Wintertaling, mij te verdiepen in deze praktijkgroepen.

Na drie maanden komt er helaas een eind aan mijn stageperiode. Met alle kennis die ik bij Wintertaling heb opgedaan wil ik graag een kijkje
nemen in de litigationpraktijk van een groter kantoor hier op de Zuidas. Verder hoop ik volgend jaar met mijn master Privaatrecht en mijn master Internationaal recht te beginnen op de Universiteit van Amsterdam. Komende maand ga ik echter iets doen wat even niets met studie te maken heeft en ga ik met mijn vriend een maand lang backpacken in Azië!

Deel bijdrage: