Paula Schouten

Paula Schouten

Paula Schouten is kandidaat-notaris en werkt sinds 2016 bij Wintertaling. Paula is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en werkt aan verschillende transacties, overnames en herstructureringskwesties. Daarnaast heeft ze een belangrijke rol in onze startup desk. Paula studeerde notarieel recht en fiscaal recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en combineerde haar studies met het spelen van professioneel rugby sevens bij de Nederlandse nationale ploeg.

Track record

M&A team track record

Startups Track record

Opleiding

  • Beroepsopleiding Notariaat (2017 – 2020)
  • LL.M. Notarieel recht (Vrije Universiteit)
  • LL.M. Fiscaal recht (Vrije Universiteit)
  • LL.B. Notarieel recht (Vrije Universiteit)
Kristianne Voorn

Kristianne Voorn

Specialisatie:

Kristianne Voorn werkt als kandidaat-notaris bij Wintertaling op het gebied van het vennootschaps- en ondernemingsrecht. Haar dagelijkse werkzaamheden bestaan onder meer uit het oprichten van vennootschappen, aandelenleveringen, aandelenuitgiftes en het wijzigen van statuten.

Haar interesse gaat uit naar vraagstukken van bestuurdersaansprakelijkheid en corporate governance.

Kristianne is ook betrokken bij de start-up desk van Wintertaling.

Bijzonderheden:
  • Kristianne is in 2014 afgestudeerd in notarieel recht aan de Universiteit Leiden met het scriptie-onderwerp: het nieuwe artikel 2:216 Burgerlijk Wetboek, de knelpunten bij het uitkeren van dividend aan aandeelhouders van een besloten vennootschap en de verhoging van de bestuurdersaansprakelijkheid.
  • Kristianne is in 2015 afgestudeerd in Nederlands belastingrecht aan de Universiteit van Amsterdam met het scriptie-onderwerp: mismatches bij hybride geldverstrekkingen in de vennootschapsbelasting, de discussie omtrent winstdrainage bij concernfinanciering in Nederlands en internationaal perspectief.
Track record

Kristianne Mena track record 

M&A team track record

Startups Track Record

Sabine van Suijdam

Sabine van Suijdam

Specialisaties

Sabine van Suijdam is gespecialiseerd in het vennootschaps- en ondernemingsrecht. Zij houdt zich onder meer bezig met het begeleiden van splitsingen, (grensoverschrijdende) fusies, het oprichten van joint ventures, aandelenleveringen, aandelenuitgiftes en het (her)structureren van vennootschappen voor zowel nationale als internationale cliënten.

Daarnaast adviseert Sabine regelmatig over besluitvormingsvraagstukken en bestuurdersaansprakelijkheid.

Een bijzonder onderdeel van haar praktijk is het begeleiden van start-ups. Hiervoor heeft Wintertaling een speciaal start-up team opgezet.

Bijzonderheden

• Sabine is sinds 2014 als partner verbonden aan Wintertaling.
• Sabine heeft de Grotius-opleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht cum laude afgerond.
• Sabine is lid van de Raad van Advies van Academie Artemis.
• Sabine van Suijdam is in 2004 afgestudeerd in notarieel recht aan de Universiteit Leiden. Gedurende haar studie heeft zij in Boston gestudeerd aan Boston University School of Law.

Track record

Sabine Mena track record 

M&A team track record

Startups Track Record

Terug

Jelle van der Beek

Jelle van der Beek

Oud-notaris / of counsel

Jelle van der Beek begon zijn loopbaan in 1990 als kandidaat-notaris in een van de grotere kantoren van Amsterdam.
Hij is in 2001 benoemd tot notaris. In 2006 is hij een van de oprichters van Wintertaling geweest.
Jelle is onder meer gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Hij houdt zich daarnaast bezig met het opzetten van zakenrechtelijke vastgoedstructuren.

Wegens persoonlijke omstandigheden is hij per 1 februari 2017, op eigen verzoek, eervol als notaris ontslagen. Thans is hij nog, parttime, als of counsel aan het kantoor verbonden.
Jelle treedt niet op als extern jurist, maar in zijn hoedanigheid als of counsel levert hij, intern, inhoudelijk en structureel advies in diverse notariële zaken.