Martin Poelman

Martin adviseert en procedeert op het gebied van het ondernemingsrecht, het insolventierecht, het mededingingsrecht en het civiele recht. Hij bedient zijn cliënten vanuit het kantoor van Wintertaling in Amsterdam en tevens vanuit een bezoeklocatie van het kantoor op Eindhoven Airport (Flight Forum 40 te Eindhoven).

Track record

Martin is betrokken geweest bij enkele belangrijke procedures op het gebied van de civiele handhaving van het mededingingsrecht (‘private enforcement of competition law’). Op het gebied van Europees recht (inclusief mededingingsrecht) werkt hij samen met de in Brussel gevestigde Italiaanse advocaat Massimo Moretto. Verder trad Martin in het verleden regelmatig op als curator en bewindvoerder. Zo is hij o.m. met 2 collega’s bewindvoerder geweest van defensiebedrijf Aerospace & Vehicle Systems B.V. (voorheen DAF Special Products B.V.). Meer recent is hij betrokken geweest bij een grotere ‘pre-pack’-transactie.

Bijzonderheden

Martin studeerde aan (wat nu heet) de Radboud Universiteit Nijmegen en heeft aan het European Institute for Public Administration in Maastricht een Master’s opleiding European Judicial Studies behaald. Daarna heeft hij o.m. enkele specialisatie-opleidingen op het gebied van het insolventierecht voltooid.

Martin is o.m. lid van de Nederlands-Portugese Kamer van Koophandel (CCPH), INSOLAD (specialisatievereniging voor curatoren) en de Vereniging voor Mededingingsrecht.

In het verleden heeft Martin o.m. als senior legal counsel gewerkt voor Philips International en is hij partner geweest bij (de voorganger van) Holla en Banning.

Martin spreekt Engels, Duits, Frans en Portugees.