Laurens Kasteleijn

Laurens studeerde privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam. In 2008 verhuisde hij naar Azië (Hongkong, Peking en Sjanghai) waar hij studeerde aan de Tsinghua Universiteit. Hierna was hij zowel in het bedrijfsleven als in de kunstwereld werkzaam.

In 2013 bewogen zijn passie voor kunst, juridische training en zijn kennis van de internationale zakenwereld hem ertoe om zijn eigen juridisch adviesbureau Art Law Services Ltd. in Hongkong op te zetten.

Laurens is in juni 2017 als associate partner toegetreden tot in de internationale ondernemingsrecht sectie van Wintertaling. Hij is gespecialiseerd in internationaal ondernemingsrecht, met een specifieke focus op de internationale kunstwereld.

Laurens doceerde aan het Sotheby’s Institute of Art in Hongkong en Londen over juridische knelpunten in de kunstwereld, en over ‘Digital Copyrights in Hong Kong’ voor de Nederlandse kamer van Koophandel in Hongkong. Hij is de co-auteur van het Nederlandse hoofdstuk van het Art Collecting Legal Handbook, gepubliceerd door Thomson Reuters, tweede editie, 2016.

Talen: Nederlands, Engels, en Mandarijn Chinees.