Joris van Kerkhof

Joris van Kerkhof is in 1999 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en vanaf begin 2000 werkzaam in het notariaat. Samen met enkele gelijkgestemden richtte hij in 2006 het inmiddels toonaangevende Wintertaling advocaten en notarissen op. In 2013 werd hij benoemd tot notaris.

Praktijk

Joris houdt zich bezig met de meest uiteenlopende kwesties op het vlak van het familie- en erfrecht. Hij adviseert onder meer erfgenamen, executeurs en bewindvoerders bij de afwikkeling van een nalatenschap en de uitvoering van alle noodzakelijke werkzaamheden. Als kritische sparringpartner geeft hij zijn visie op het ‘spoorboekje’ van Boek 4 Burgerlijk Wetboek, dat handelt over het erfrecht.

Inmiddels trad hij onder meer op als partij-notaris in verschillende erfrechtelijke en familierechtelijke kwesties. Hij kan worden aangesteld als raadgever, adviseur, ‘partij-notaris’ of conflictbemiddelaar. Uiteraard maakt hij notariële akten zoals huwelijksvoorwaarden, testamenten, verklaringen van erfrecht en verdelingsakten.

Joris neemt ook werkzaamheden op het vlak van commercieel en particulier vastgoed voor zijn rekening. In zijn notariële praktijk adviseert hij bij koop en levering, splitsing in appartementsrechten, omzetting van coöperaties in appartementsrechten, nieuwbouwprojecten, erfpacht en andere zakelijke rechten.

  • Joris was in 2006 medeoprichter van Wintertaling advocaten en notarissen
  • Hij is in 2013 benoemd tot notaris

Talen

Nederlands en Engels

Terug