Jennifer Horsten

Specialisatie arbeidsrecht

Jennifer heeft in 2018 de specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht succesvol afgerond. Daarmee is zij volwaardig lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) geworden.

Jennifer heeft een advies- en procespraktijk, die zich richt op alle facetten van het arbeidsrecht. Zij treedt voornamelijk op voor werkgevers, maar ziet het als een verrijking van haar expertise om in voorkomende gevallen ook voor werknemers op te treden.

Bijzondere ervaring met en interesse heeft zij voor flexibele arbeidsrelaties (payrolling, uitzenden en detacheren), cao-recht (ABU-cao, NBBU-cao en dispensatieprocedures) en overgang van onderneming.

Jennifer adviseert en begeleidt cliënten veelvuldig in ontslagtrajecten. Ter zake van ontslagrecht heeft Jennifer een specifieke focus op de bijzondere aspecten van het ontslag van de statutaire bestuurder.

Jennifer staat cliënten ook bij in reorganisaties. Voor wat betreft ontslagen via het UWV wegens bedrijfseconomische redenen legt Jennifer er de eer in dat alle ontslagverzoeken die zij heeft begeleid door een goede voorbereiding zonder uitzondering zijn toegewezen.

Jennifer adviseert daarnaast bij het bepalen van personeelsbeleid en het omgaan met disfunctionerende werknemers.

Uitgangspunt is altijd dat een minnelijke regeling de voorkeur verdient. Als gerechtelijke procedures echter toch noodzakelijk zijn dan gaat Jennifer deze niet uit de weg. Zij heeft daarbij oog voor de verantwoordelijkheden en het gezag van de werkgever.

Bijzonderheden:
• Jennifer is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht.
• Zij is in 2013 beëdigd als advocaat bij de rechtbank Amsterdam.
• Tijdens haar studie Nederlands recht heeft Jennifer de minor mediation behaald.
• Van 2011 tot en met 2013 was Jennifer vrijwilliger bij de Rechtswinkel Houten.
• In 2018 rondde zij succesvol de specialisatieopleiding Grotius Arbeidsrecht af.

Jennifer is sportief en avontuurlijk ingesteld. In haar vrije tijd tennist en skiet zij graag. Vorige winter heeft zij in de Noordelijke IJszee met orka’s gezwommen. Dit najaar staat een trekking in Zuid-Amerika in de planning.