Wintertaling ondersteunt Plastic soup surfer Merijn Tinga

“ Edo Smid adviseert de Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga, en stichting Stichting Plastic Free Sea te Leiden. Deze ondersteuning verleent  Wintertaling kostenloos als haar bijdrage aan de verwerkelijking van maatschappelijk verantwoorde en duurzame doelen. Eén van de facetten betreft een desbewustheidsexploot gericht op de verpakkingsindustrie met als doel om de petitie ter invoering van statiegeld op pet-flesjes te ondersteunen. ”

Lees hier zijn verhaal.

 

FD: investeerders zien massaclaims als een mooie diversificatie van portefeuille.

In reactie op het artikel in het FD van 28 november 2017 over massaclaims en afwikkeling van massaschade schreef Edo Smid de volgende lezersreactie:  Dat procesfinanciering geen onzin, maar noodzaak is om grote groepen benadeelden te helpen blijkt genoegzaam in kwesties zoals over woekerpolissen, rentederivaten, aardbevingsschade in Groningen, mededingingsinbreuken,  beleggingsfraudes, etc.  Het financieren van massaschadeclaims is zeer toe te juichen en is een diverse landen een beproefd middel om de toegang tot het recht (rechtstatelijk beginsel “access to justice”) van grote groepen benadeelden te waarborgen. In veel gevallen is individuele toegang tot het recht namelijk veel te kostbaar en dus theoretisch. Om daaraan tegemoet te komen mogen derden vorderingen overnemen en mogen zij daarover procederen. Daarbij moet gewaarborgd blijven dat advocaten niet werken op basis van no cure no pay. In Nederland zijn behoorlijke principes uitgewerkt in de Claimcode 2011. In Nederland kennen wij sinds 2005 de Wet collectieve afwikkeling massaschade (WCAM). Nederlands loopt daarmee voorop in continentaal Europa. Een bijkomend  voordeel is dat vonnissen van Nederlandse rechters in Europa afdwingbaar zijn.  De Zuid-as concurreert daarbij met Londen. Het afwijzen van een nieuwe vorm van rechtsbescherming die aantoonbaar grensoverschrijdend kan werken zou kortzichtig zijn en riekt naar provinciale nostalgie.  (Link: https://fd.nl/ondernemen/1229352/investeerders-zien-massaclaims-als-een-mooie-diversificatie-van-portefeuille)

 

Warm welkom voor onze nieuwe partner Marlies van Schoonhoven-Sloot

Begin deze week mochten wij Marlies van Schoonhoven-Sloot ontvangen in ons team.

Marlies van Schoonhoven-Sloot is advocaat sinds 2002. Zij adviseert en procedeert in het vastgoed met de focus op huurrecht. Haar cliënten bestaan zowel uit de aanbieders van vastgoed als de gebruikers, zoals bijvoorbeeld beleggers en (internationale) retailers/kantoorgebruikers. Marlies is lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten en behoort tot de redactie van het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte. Ook publiceert en doceert zij regelmatig over (actuele) onderwerpen in het huurrecht. Marlies is sinds 1 oktober 2017 als partner aan ons kantoor verbonden. Eerder werkte zij bij DLA Piper, Dentons-Boekel en Lexence.

 

Wintertaling@Capital Tour XXL Amsterdam 2017!

Image result for capital tour xxlWintertaling is partner to Capital Tour XXL Amsterdam 2017!LOGO_-AMSTERDAM-STARTUP-CAPITAL_rood-vlak-800x600

Capital Tour XXL Amsterdam 2017 (link) is part of Amsterdam Capital Week (link). Its a great bike tour around Amsterdam whereby startups visit investors for Q&A and networking. Click here for a video impression.

 

This Thursday 28 September 2017, we will be guiding startups to meet investors Novel-T (link), KPN Ventures (link) and Cottonwood Technology Fund (link) on

our bikes, and then joining all startups and investors at The Pool for networking and drinks. Check out the program on https://www.capitaltourxxl.com/program/ .

Wanna Join? Today last day to register! Drop us an email to get last minute discount.

 

Review – 5 September 2017 Legal Counsel network event : STAYING AHEAD OF LEGAL TECH (Wintertaling & VVJIP)

5 september jongstleden organiseerde Wintertaling samen met de Vereniging voor Juridische Interim Professionals (VVJIP) een seminar of Legal Tech – technologische ontwikkelingen met directe of toekomstige impact op de juridische dienstverlening. Met top-of-the-line sprekers en een fantastisch en geëngageerd publiek was het een groot succes. Een impressie:

Read more