Kunstenaarscollectief BK49

Laura de Wilde – Zonder Titel – Acryl en inkt op linnen doek gespannen op alu/hout frame; 120x120x4 cm

Laura de Wilde - Zonder Titel (2)

Wintertaling Advocaten & Notarissen brengt iedere twee maanden een kunstenaar van het Amsterdamse Kunstenaarscollectief BK49 in beeld. Deze keer is dat Laura de Wilde.

Haar studie Engelse Taal en Letterkunde sloot Laura de Wilde (1960) af met een scriptie over kunstenaarsboeken. De combinatie woord en beeld is in haar ontwikkeling een constante gebleven. Na de universiteit heeft zij gewerkt als (beeld)redacteur bij verschillende Engelstalige uitgeverijen.

Vanaf 2007 werkt Laura full time als beeldend kunstenaar; het doek is de tijdschriftenpagina geworden en de zoektocht naar de juiste compositie is nog steeds in volle gang waarbij heel grafisch, ritmisch, meest zwart/wit werk plots kan worden afgewisseld door een serie met een lossere toets.

Verschillende technieken maken een belangrijk onderdeel uit van de zoektocht. Veel ontstaat bij toeval. ‘Ik begin met een bepaald beeld voor ogen en dan begint de reis. Ik weet vooraf nooit waar het eindpunt is; kleur, ruimte, balans en spanning. Het ontstaat.’

LogoBK49

De medewerkers van Wintertaling voelen zich sterk verbonden met de samenleving. Wij zetten onze deskundigheid graag in voor goede doelen, groot en klein. Met ingang van 2014 is Wintertaling een duurzame samenwerking aangegaan met het Amsterdamse kunstenaarscollectief BK49.

BK 49 (BoerhaaveKunst) is een ondernemend kunstenaarscollectief dat gevestigd is in de Tweede Boerhaavestraat 49ABD in Amsterdam Oost. In 24 ateliers werken gemiddeld 35 kunstenaars binnen verschillende disciplines. De kern van BK49 wordt gevormd door beeldend kunstenaars. Daarnaast is er creatieve bedrijvigheid die zich richt op grafische vormgeving, film en video, schrijven, theater en het ontwerpen van sieraden.

De kustenaars werken niet alleen naast elkaar, maar gaan ook geregeld met elkaar in dialoog. Het belang van BK49 is om door samenwerking gebruik te kunnen maken van elkaars vakkundigheden en kwaliteiten. BK49 ontwikkelt gezamenlijke activiteiten voor de buurt en omgeving zoals De Zomerschool en neemt deel aan de Open Atelier Route Oost.

https://www.bk49.nl