Come join our team
during your studies

Advocaat-stagiair Vastgoed- en Bouwrecht (40 uur p.w.)


Wie zijn wij?
Wintertaling is een in Amsterdam gevestigd advocatenkantoor, bestaat al meer dan 10 jaar en biedt ondersteuning op het gebied van Corporate M&A, Bouwrecht & Vastgoedrecht en Geschillen & Insolventierecht. Het team van 20 personen bestaat uit een mix van advocaten, juridisch medewerkers en ondersteunend personeel. Wintertaling onderscheidt zich van andere advocatenkantoren door de open en informele bedrijfscultuur die er heerst. Naast hard werken vinden we het belangrijk dat er ook tijd is voor ontspanning. Daarom hebben we een pingpongtafel in de gang en worden er regelmatig borrels georganiseerd.

Werkgebied
Het Vastgoed- en Bouwrecht team richt zich op het adviseren en begeleiden van vastgoedbeleggers, ontwikkelaars, aannemers, opdrachtgevers, architecten, woningcorporaties en vermogende particulieren. Het team adviseert en begeleidt vanaf de onderhandelingsfase tot het eindresultaat en fungeert als sparringpartner voor deze klanten. Zo nodig wordt ook geprocedeerd. Denk hierbij aan geschillen over de aan- en verkoop van onroerend goed, geschillen over bouwcontracten en bouw- en ontwerpfouten, boetes of eindafrekeningen maar ook aan bestuursrechtelijke procedures over omgevingsvergunningen of bestemmingsplannen of over handhaving.

Your profile
Voor de positie van advocaat-stagiair zijn wij op zoek naar iemand met het volgende profiel:
- Een (bijna) afgeronde studie WO Rechten;
- Aantoonbare ervaring én interesse in de vastgoed- en bouwrecht sector onder meer blijkend uit stages, werkervaring of gevolgde vakken strekt tot   aanbeveling;
- Goede studieresultaten en interessante nevenactiviteiten;
- 5 dagen per week beschikbaar;
- Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
- Ondernemend, proactief, communicatief sterk. Daarnaast juridisch sterk en een teamplayer met goede sociale vaardigheden.

Ons aanbod?
- Een leerzame stage bij een gezellig advocatenkantoor;
- Ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling;
- Marktconform salaris;
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
- Laptop of tablet van de zaak;
- Gezellige collega’s én een informele werksfeer;
- Goede koffie, vers fruit en op maandag is er altijd een lekkere, gezamenlijke lunch!

Enthousiast geworden? stuur dan jouw sollicitatiebief / motivatie en CV naar lonneke.bont@wintertaling.com. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Lonneke Bont, Operationeel/HR manager op telefoonnummer 020-2299209.

Our location

We are located in Amsterdam on the Zuidas